Denk aan je grote teen

Uit eigen ervaring weet ik dat meditatie helemaal niet zo eenvoudig is als je in een dip zit. Na wat googlen kwam ik een aantal oefeningen tegen. Ik heb daar een eigen draai aan gegeven en er een oefening van gemaakt die zelfs tijdens een dip makkelijk te doen is.
Dipje? Denk aan je grote teen.

Een makkelijke oefening om je op ieder moment een positief gevoel te geven.

1. Denk aan een situatie uit het verleden waar je blij van werd. Bijvoorbeeld een goed gesprek, een vriend, een boswandeling, of je bruiloft.
2. Voel nu je grote teen zonder hem aan te raken. Ja, je leest het goed. Voel een tinteling, warmte, en je grote teennagel.
3. Denk nu aan de blije situatie. Voel de emotie die je daar bij hebt.
4. Herhaal stap 2 en 3 minstens 5 keer. Het maakt niet uit hoe lang je erover doet. Het kan in 5 seconden, of je kunt er de tijd voor nemen. Doe deze oefening een maand lang iedere dag

Je hersenen leggen dan een verband tussen de blije gedachte en je grote teen. Als je vervolgens een keer negatieve gedachten hebt door stress of een probleem, hoef je alleen maar aan je grote teen te denken. Je zult zien dat je negatieve gedachten minder worden.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze site. Als je een bestaande gebruiker bent, log dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Geplaatst in Oefeningen en getagd met .