Bewuste en onbewuste gedachten

Bewuste en onbewuste gedachten

Zonder dat je het door hebt visualiseer je al je gedachten. Je verwerkt bewust zestig bits per seconde en onbewust elf miljoen bits per seconde aan informatie. Daarvan wordt tien miljoen bits per seconde door je gezichtsvermogen opgenomen. Zo’n twee tot vijf procent van wat je doet, doe je bewust. De rest doe je onbewust. Het onbewuste bepaalt voor dus voor bijna honderd procent hoe je handelt en waarneemt. Zo geef je een eigen interpretatie aan hoe je de wereld ziet en ervaart. Het is dus belangrijk dat je je realiseert hoe je met je geest en voorstellingsvermogen omgaat. Het bepaalt namelijk hoe gelukkig je leven kan zijn.

Voor een gedeelte is dat onbewuste deel beïnvloed door je ouders. De herhaling van wat je ouders je leerden staat diep op je harde schijf geprogrammeerd. Soms is dat moeilijk te deleten. Door intensieve training kun je deze informatie veranderen. Meditatie en de oefeningen in deze cursus helpen je om je instellingen te resetten.

Visualiseren en positief denken

Om iets nieuws te creëren is het belangrijk dat je goed kunt visualiseren in de vorm van beeld, gevoel en of reuk. Een van de beste manieren om te leren visualiseren is iets voor je te zien dat al bestaat. Iets dat je kent. Het maakt eigenlijk niet uit wat dit is, als je het maar zo goed mogelijk voor de geest kunt halen.
Probeer het maar eens met een senseo of nespresso apparaat. Zie in gedachten hoe je het waterreservoir eruit haalt, het oude water eruit gooit en het reservoir vult tot aan het max. streepje. Plaats het reservoir terug, klik het bovenste gedeelte open. De hendel is gemaakt van plastic en voelt zacht aan door de matte bewerking ervan. Doe de koffiepad/cup in de houder. Zorg dat de randjes netjes aansluiten en sluit het deksel. Zet je kopje eronder en druk op het knopje opwarmen. Het opwarmen begint. Het klinkt alsof je water in een waterkokker aan het opwarmen bent. Het borrelt zelfs een beetje. Zodra het lampje niet meer rood knippert, maar groen is kies je voor één of twee koppen koffie. Het apparaat maakt een brommend geluid en na een paar tellen druppelt de eerste koffie in het kopje. Terwijl ik dit zit te typen zie, voel en hoor ik het allemaal voor me. Ik probeer zelfs de heerlijke geur van de koffie te ruiken. Het kopje voelt glad aan en heeft een hemelsblauwe kleur. De binnenkant is gebroken wit.De waterdamp vormt wat druppels aan de onderkant van het mondstuk waar de koffie uitkomt.Lukt het jou om dit de eerste keer voor je te zien, te voelen, te ruiken? Gefeliciteerd! Dan ben je een geweldige beelddenker. Lukt dit niet gelijk, dan is het zeker de moeite waard om dit dagelijks te gaan oefenen.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze site. Als je een bestaande gebruiker bent, log dan in. Nieuwe gebruikers kunnen zich hieronder aanmelden.

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Geplaatst in Oefeningen.